Onderhoudsplan

Met een onderhoudsplan wordt tuinieren gemakkelijk en leuk!

Bij ieder beplantingsplan krijgt u een onderhoudsplan. Heel handig! Zo ziet u per maand wat er in de tuin gedaan moet worden. Ik heb gemerkt dat op die manier tuinonderhoud van een last naar een leuke hobby kan uitgroeien. 'Als je maar weet wat en wanneer je iets in de tuin moet doen dan is het leuk en ga je ook steeds meer zien en genieten' is een uitspraak van een klant.

Vooraf bepalen we de mate van onderhoud. Bedenk wel niets is onderhoudsvrij. Ook beton niet! En een grasveld trouwens al helemaal niet.

U kunt natuurlijk ook het onderhoud helemaal of gedeeltelijk uitbesteden. Hiervoor kunt u een onderhoudscontract af sluiten. 

Bij aanleg door Projecten in het groen krijgt u een half jaar na aanleg een gratis check of beplanting is aangeslagen.

Nog meer tuinplezier volg een cursus tuinieren!

 

Allemaal beestjes

Een gezonde tuin bestaat alleen door een harmonisch evenwicht tussen plant en dier. Bijen zijn nodig voor de bestuiving. Schimmels in de bodem zorgen voor afbraakprocessen en dus nieuwe voeding. Lieveheersbeestjes eten veel luizen. Wormen graven gangen in de grond waardoor de grond luchtig blijft en de waterhuishouding goed is. Vogels eten slakken. En ga zo maar door. Het hele ecosysteem heeft met elkaar te maken en is van elkaar afhankelijk. Dit moeten wij zeker niet verstoren met chemische middelen! U kunt dieren naar de tuin lokken door nestgelegenheid, een insecten hotel(zie afbeelding), besdragende planten, bijenplanten met nectar ed.

 

Gezonde bodem

Een bodem vol leven is een gezonde bomen voor uw planten. Op een dode grond doen planten het niet goed. Wortels hebben lucht, water en voedsel nodig. Allerlei organismen in de grond zorgen daarvoor. Om dit bodemleven te stimuleren  werkt Projecten in het Groen daarom met de producten van Servaplant en Ecostyle. Bestrijdingsmiddelen gebruikt Projecten in het Groen liever niet. In de tuin moet je streven naar een natuurlijk evenwicht. 

 

Natuurlijk evenwicht.

In de tuin is het goed als er een natuurlijk evenwicht ontstaat. Dat betekent dat de natuur zelf door natuurlijke vijanden en voedsel tekort zorgt voor een stabiel bestand van alle aanwezige diertjes. Het duurt vaak even voordat de natuurlijke vijanden de luizen op uw roos gevonden hebben. Maar als dat evenwicht is bereikt, heeft u pas écht een buitenleven.


Projecten in het Groen. Ontwerpt voor u de ultieme tuin!

Projecten in het Groen | Tuinontwerp en advies Krimpen a/d IJssel  Rotterdam | info@projecteninhetgroen.nl | 06 54 21 39 88

Tekeningen

Contactgegevens

Jacqueline Veltman

06 54 21 39 88

info@projecteninhetgroen.nl

 

 

Adres

 

Kortlandstraat 46

2922 XG Krimpen aan den IJssel

KvK Rotterdam: 24372464

www.projecteninhetgroen.nl

 

 

Copyright © 2014 Projecten in het Groen. Alle rechten voorbehouden. Privacyverklaring. Webdesign door Internetbureau Antum